Αλβανία: Οι Αλβανοτσάμηδες υπέβαλαν στο Κοινοβούλιο το ψήφισμα




Δεκέμβριος 10, 2012.

Δύο μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας (PDIU), ο Σπετίμ Ίντριζι και ο  Ντάσαμιρ Ταχίρι, κατέθεσαν επίσημα σήμερα στην Αλβανική Βουλή, το σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με το λεγόμενο ‘ζήτημα των τσάμηδων’.


Το ψήφισμα υποβλήθηκε στις 11 το πρωί και πρωτοκολλήθηκε από το Κοινοβούλιο και θα ξεκινήσουν οι νομοθετικές διαδικασίες στην σύνοδο της Ολομέλειας, αφού πρώτα περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και τη Νομοθετική Επιτροπή.

Μετά την υποβολή του ψηφίσματος, ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων, Σπετίμ Ίντριζι, τόνισε ότι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του ζητήματος των Αλβανών τσάμηδων.

«Σήμερα, παραδώσαμε επίσημα στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, ψήφισμα για την επίλυση του ζητήματος των τσάμηδων. Το ψήφισμα αυτό δεν κηρύσσει τον πόλεμο στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα ψήφισμα ειρήνης, με το οποίο απαιτείται η κατάργηση της ελληνικής νομοθεσίας περί εμπόλεμης κατάστασης  με την Αλβανία και η κατοχή  της ακίνητης περιουσίας των Αλβανών τσάμηδων», δήλωσε ο Ίντριζι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr