Ανοικτή επιστολή Τούρκων Γερμανίας σε Μέρκελ και Ερντογάν



Φεβρουάριος 22, 2013.

Με αφορμή την επίσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Τουρκία, 24-25 Φεβρουαρίου η τουρκική κοινότητα της Γερμανίας έστειλε ανοικτή επιστολή  προς την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Τούρκοι της Γερμανίας εκθειάζουν την προσέγγιση των δύο χωρών για την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας,  αλλά, «ανυπομονούν να δουν αυτήν την πρόοδο».

Στην επιστολή τους ζητούν την κατάργηση της βίζας,  που θα διευκολύνει ‘ την επίσκεψη των Τούρκων σε συγγενείς τους,  που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία και στην εδραίωση των φιλικών σχέσεων και στην απάλειψη των προκαταλήψεων’.

Η τουρκική κοινότητα της Γερμανίας ζητάει από τις δύο πλευρές να εξετάσουν το ζήτημα των ναζιστικών επιθέσεων κατά των Τούρκων μεταναστών, ώστε να εξαλειφθεί αυτό το πρόβλημα.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τις δύο πλευρές είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και το ζήτημα της βίζας των Τούρκων μεταναστών.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr