« Στην επιστολή Γκρούεφσκι- Θα υπάρξει απάντηση μετά τη συνάντηση Σαμαρά- Ομπάμα;»


Ιούλιος 13, 2013.

Όχι, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει απαντήσει, ακόμη, στην επιστολή που απέστειλε ο Νίκολα Γκρούεφσκι. Όπου τον κάλεσε για 


εντατικοποίηση της επικοινωνίας και των συζητήσεων μεταξύ τους, για να ξεπερασθεί το αδιέξοδο  στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων (για το όνομα).

Η Ελλάδα αναμένει το αποτέλεσμα της συνάντησης της 8ης Αυγούστου στο Λευκό Οίκο, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Εξάλλου, η ελληνική εφημερίδα «Το Βήμα» επικαλούμενη σχετικές πηγές, αναφέρει  ότι μεταφέρονται τα σχέδια της Αθήνας, για το Σεπτέμβριο, ιδίως για το ζήτημα  της ονομασίας, σημειώνοντας ότι η συνάντηση στην Ουάσιγκτον θα πραγματοποιηθεί «λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη σοβαρών εθνικών θεμάτων όπως  το Κυπριακό και το όνομα των Σκοπίων».

Η «Καθημερινή», ωστόσο, σημειώνει ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη «να ενεργοποιηθεί για την επίλυση αυτών των δύο προβλημάτων».

Επιπρόσθετα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, είναι δύσπιστος ότι  μπορεί να κινηθεί  κάτι σοβαρά μετά την ανακοίνωση της συνάντησης στο Λευκό Οίκο.
Η Ελλάδα, είπε, ότι παίζει με την καθυστέρηση. Ως εκ τούτου, μια απάντηση στην επιστολή μπορεί να υπάρξει, αλλά, σίγουρα δεν θα αποτελεί απάντηση στις απαιτήσεις των Σκοπίων, θα εντάσσεται στη διπλωματική διελκυστίνδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μιλόσοσκι, ο Σαμαράς είναι ο δημιουργός αυτού του προβλήματος και λόγω του ότι όλα αυτά αποτελούν δικαιολογίες για την κατάσταση του «status quo» και δεν υπάρχει ειλικρινή επιθυμία να ξεπερασθεί. Προβλέπει- ο Μιλόσκοσκι- ότι το ζήτημα δεν αναμένεται να επιλυθεί μέσα στο 2013.



Зоран Фиданоски - за Алфа ТВ—Ζόραν Φιντανόσκι -για την τηλεόραση Άλφα

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr