Τούρκος Πρέσβης: «Οι μαχητές της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ κουβάλαγαν ...αντιψυκτικό»


Ιούλιος 3, 2013. βίντεο

Η ουσία η οποία  κατασχέθηκε στην Τουρκία και είχε προορισμό τη Συρία,  όπως είπε ο Τούρκος πρέσβης στη Ρωσία, Aydin Sezgin, σε συνέντευξή του στη Μόσχα, αναφερόμενος στην έρευνα των χημικών ουσιών για τη Συρία,  δεν ήταν παρά ακίνδυνο αντιψυκτικό...


Στο τέλος Μαΐου στη νότια Τουρκία, συνελήφθησαν 12 άτομα, που θεωρούνταν ότι ήταν μέλη της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» που πολεμά το  στρατό του Μπασάρ Άσαντ. Είχαν, τότε, κατασχεθεί δοχεία τα οποία κουβαλούσαν, και προορίζονταν για τους αντάρτες της Συρίας.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι θα ήθελε να διευκρινισθούν ορισμένες λεπτομέρειες για τη σύλληψη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαχητές της οργάνωσης είχαν στην κατοχή τους το χημικό συστατικό Σαρίν. Είχε αναφερθεί ότι στο Ιράκ, η ‘Αλ Κάιντα’ είχε ένα εργαστήριο που παρήγαγε Σαρίν που παραλύει τα νεύρα των ανθρώπων. «Αυτές ήταν οι πληροφορίες που είχαμε», υπενθύμισε ο Λαβρόφ.



--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr