Βολιβιανοί λιθοβόλησαν τη Γαλλική Πρεσβεία


Βολιβιανοί πολίτες στην πρωτεύουσα, Λα Πας, διαμαρτύρονται για τη 'μεταχείριση' του προεδρικού αεροσκάφους της Βολιβίας

Ιούλιος 3, 2013.

Την Τετάρτη, 3 Ιουλίου, περίπου εκατό διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στην πρεσβεία της Γαλλίας, στη Βολιβία, και έκαψαν σημαίες της ευρωπαϊκής αυτής χώρας, μετά από τις πληροφορίες ότι το Παρίσι δεν δέχθηκε να περάσει το αεροπλάνο από τον εναέριο χώρο  του με τον πρόεδρο Έβο Μοράλες, παρά το γεγονός ότι οι γαλλικές αρχές αρνήθηκαν αυτές τις πληροφορίες.

Ο αρχηγός του βολιβιανού κράτους θεωρήθηκε ύποπτος ότι μετέφερε με το αεροπλάνο του τον  πράκτορα των ΗΠΑ Edward Snowden, εξαιτίας του οποίου οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ βυθίστηκαν σε μεγάλο σκάνδαλο.

Το βολιβιανό αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στη Βιέννη, αλλά στον έλεγχο που έγινε η CIA δεν κατάφερε να βρει αυτό που ζητούσε, σημειώνει το πρακτορείο Ίντερφαξ.

Εξάλλου η πρέσβειρα της Βολιβίας στη Μαδρίτη, Maria del Carmen Almendras, είπε ότι η ηγεσία της Πορτογαλίας απαγόρευσε το προεδρικό αεροσκάφος της Βολιβίας να προσγειωθεί στο Πόρτο και ο πρόεδρος της Βολιβίας επέστρεψε στην Ισπανία για να ανεφοδιαστεί.

Τώρα ο Έβο Μοράλες πήγε στην Βραζιλία, όπου από εκεί θα ταξιδεύσει στη Βολιβία.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr