Μαυροβούνιο- Οι μουσουλμάνοι ζητούν θέση στο έμβλημα του κράτους



Ποντγκόριτσα.

Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και μέλος του βοσνιακού κόμματος, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ο Σούλιο Μουστάφιτς- Suljo Mustafić, δήλωσε ότι δεν τον ενοχλούν τα χριστιανικά σύμβολα στα κρατικά σύμβολα, αλλά για όλα τα έθνη (του Μαυροβουνίου) θα πρέπει να υπάρχει το έμβλημά τους.


«Τα μέλη του Ισλάμ, εδώ είναι κάτοικοι αυτόχθονες, ζουν ανέκαθεν στο Μαυροβούνιο και αποτελούν μέρος της κοινωνικής πραγματικότητας και θα πρέπει να εκφράζονται μέσα από τα επίσημα σύμβολα της χώρας», είπε σε συνέντευξή του στη Ραδιοτηλεόραση του Μαυροβουνίου.

«Για να γίνει αυτή η τροποποίηση (αλλαγή) χρειάζεται πολιτική βούληση, ώστε τα κρατικά σύμβολα να απηχούν το κοινωνικό περιεχόμενο του κράτους», είπε.
Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά για να βελτιωθεί η κατάσταση των πιστών του Ισλάμ- των Μουσουλμάνων αλλά και άλλων μειονοτήτων του Μαυροβουνίου.

Ο Σούλιο Μουστάφιτς ζήτησε ακόμη την αλλαγή των σχολικών βιβλίων που στο περιεχόμενό τους προσβάλλουν  τους μουσουλμάνους που στέλνουν ένα μήνυμα θρησκευτικής και εθνικής μισαλλοδοξίας.

«Νομίζω ότι θα ήταν μια μεγάλη συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της διαθρησκευτικής αρμονίας», δήλωσε ο Μουστάφιτς σύμφωνα με Τανγιούγκ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr