Αμερικανικά και ρωσικά πολεμικά πλοία εντείνουν την παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα


 Το ρωσικό πολεμικό Καλίνινγκραντ [Калининград] διέρχεται από τα Στενά

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν αντιτορπιλικό

Απρίλιος 3, 2014.

Η ναυτική δραστηριότητα των ΗΠΑ και της Ρωσίας, συνεχίζει να αυξάνει στη Μαύρη Θάλασσα καθώς ρωσικά πολεμικά περνούν τα Στενά του Βοσπόρου μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Χθες, σύμφωνα με τις αρμόδιες  αρχές των Στενών, τα ρωσικά πολεμικά πλοία Kaliningrad και Olenegorsky Gornya πέρασαν από τα Στενά των Δαρδανελίων στις 18:30 τοπική ώρα με ερχόμενα από το Αιγαίο με πορεία προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Τα πλοία αυτά είχαν πλεύσει προς ενίσχυση του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο, λόγω των εξελίξεων στη Συρία, αλλά τώρα  επιστρέφουν στη ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας.

Η συνεχής και ασυνήθιστη διέλευση των αμερικανικών και ρωσικών πλοίων από τα Στενά γίνεται ολοένα και πιο έντονη, συνεχίζοντας οι δύο μεγάλες ναυτικές δυνάμεις να επιδεικνύουν την παρουσία τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγή του Πενταγώνου- σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα- οι ΗΠΑ θα στείλουν ένα αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα ως μια συμβολική κίνηση για την παρουσία τους εκεί.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο σημειώνει ότι η ανάπτυξη των αμερικανικών πολεμικών πλοίων έχει ως στόχο την προστασία των συμμάχων του NATO στην περιοχή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr