Ανησυχία Επιτρόπου ΕΕ για το θάνατο του Αλβανού κρατούμενου


Απρίλιος 3, 2014.

Τίρανα.

Ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Nils Muižnieks, εξέφρασε την ανησυχία του για τη βία  προς τους Αλβανούς κρατούμενους στην Ελλάδα, όπως του Ηλία Καρέλη, που κατέληξε στο θάνατό του.


Ο Μουίζνιαξ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να αποκαλύψουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να βελτιώσουν τις συνθήκες των φυλακών.

«Με ανησυχεί σοβαρά, η υπόθεση των βασανιστηρίων που υπέστη ο Ηλία Καρέλη, τα οποία οδήγησαν στο θάνατό του. Οι φυλακές και τα κέντρα κράτησης δεν μπορεί να λειτουργούν χωρίς νόμους. Τα  διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται και οι υπεύθυνοι για τη βίαιη συμπεριφορά να λογοδοτούν», δήλωσε ο Επίτροπος.

Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος αξιολόγησε  τις δικαστικές επιτροπές ως θετική αντίδραση στην Ελλάδα, που θα ενθαρρύνουν στο να  τίθενται οι υπεύθυνοι που παρανομούν  ενώπιον του νόμου, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


( Σημείωση Βαλκανικού Περισκοπίου: Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται τι έχει διαπράξει ο Αλβανός δολοφόνος- κακοποιός- Αναφέρουμε με την ευκαιρία αυτή, ότι και άλλα, σημερινά,  δημοσιεύματα στον αλβανικό Τύπο, εκφράζουν φόβους για τη ζωή του άλλου δολοφόνου Αλκέτ Ριζάι, ότι δηλαδή, θα μπορούσε να έχει την ίδια κατάληξη με τον Αλβανό Καρέλι, καθώς και για άλλους βαρυποινίτες από την Αλβανία. Έτσι δημιουργούν ένα κλίμα, ηθελημένα ή αβούλως,  συμπαράστασης προς τους δολοφόνους και εγκληματίες  Αλβανούς που δρουν ή έδρασαν στον ελλαδικό χώρο)

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr