Οδησσός: Πάνω από 40 οι νεκροί από τον εμπρησμό και τις σφαίρες των νεοναζιστών


Οι Σύμβουλοι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον Κυβερνήτη και στις κρατικές Υπηρεσίες



Μάιος 3, 2014.

Οδησσός.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Οδησσό  προγραμματίσθηκε για τις 5 Μαΐου. 


Όπως σημειώνεται από τον πρόεδρο Νικολάι Τιντγιούκα- Николая Тиндюка , το κύριο θέμα   της ημερήσιας διάταξης θα είναι  η αξιολόγηση των τραγικών γεγονότων της 2ας Μαΐου 2014 στην πόλη της Οδησσού.

 Η δήλωση  του Συμβουλίου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Περισσότεροι από σαράντα είναι οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες, δεκάδες τα κατεστραμμένα κτήρια και καταστήματα- αυτές είναι οι συνέπειες των τραγικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Οδησσό στις 2 Μαΐου, με μαζικές συγκρούσεις στον Καθρεδρικό Ναό και στην ‘Ελληνική πλατεία’ και στη συνοικία Κουλίνοβο καθώς και η πυρκαγιά στη Βουλή των Συνδικάτων.

Οι αντιπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου της Οδησσού πιστεύουν ότι οι εξελίξεις σε αυτό το σενάριο προκλήθηκε από την παθητική στάση και τις αντιεπαγγελματικές δραστηριότητες της διαχείρισης της περιφερειακής κρατικής διοίκησης και των υπηρεσιών της εξουσίας ( η διαχείριση των Υπηρεσιών Ασφαλείας για την περιοχή της Οδησσού και η Εισαγγελία).

Οι αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντίπαλοι (των φιλο-Ρώσων) προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες, χρησιμοποιώντας πιστόλια και πυροβόλα όπλα, δεν έτυχαν από τις αρχές της κατάλληλης απάντησης. Αυτό επιβεβαιώνει την καταστρατήγηση των αρχών της επιβολής του νόμου και απεμπόληση των επαγγελματικών καθηκόντων τους.

Σε αυτήν την κατάσταση, κάνουμε έκκληση στον Αναπληρωτή πρόεδρο της Ουκρανίας, το Υπουργικό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο (Βερκχόβνα Ράντα) να δώσουν σωστή αξιολόγηση της αδράνειας της διαχείρισης της Περιφερειακής διοίκησης στην Οδησσό και την αδυναμία τους να τηρήσουν την τάξη και την αποφυγή θυμάτων.

Το περιφερειακό συμβούλιο της Οδησσού εκφράζει την εμπιστοσύνη στους ηγέτες αυτών των υπηρεσιών», γράφει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Οδησσού.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr