Τριήμερο πένθος στη Σερβία- 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

 Η σερβική κυβέρνηση κήρυξε την 21η- 22α και 23η Μαΐου ως ημέρες εθνικού πένθους

Μάιος 21, 2014.

Η Σερβία κήρυξε τριήμερο πένθος. Οι αρχές έλαβαν την απόφαση αυτή, λόγω του μεγάλου αριθμού των νεκρών από τις πλημμύρες. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των θυμάτων. 14 άνθρωποι  έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο στην πόλη Ομπρένοβατς.


Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα στοιχεία, 47 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά από τις πρωτοφανείς πλημμύρες σε Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κροατία.

Πάνω από 30.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία,  Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μετέβη στη Σερβία και Βοσνία. Εκεί θα συζητήσει με τις τοπικές αρχές  τους τρόπους βοήθειας σε εκείνους που βρίσκονται σε κίνδυνο.


Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί, 140 τόνοι σφάγια, σύμφωνα με τη σερβική κτηνιατρική επιθεώρηση, το σύνολο των λαχανικών, η παραγωγή του έτους σε σιτηρά καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι για κατολισθήσεις στα υπάρχοντα ορυχεία της χώρας. Η καταστροφή είναι τεραστίων διαστάσεων.

Η σερβική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα και τις επόμενες δύο ημέρες, ως ημέρες πένθους για τα θύματα των πλημμυρών. Περισσότεροι από 230 εκπαιδευμένοι διασώστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζονται στην περιοχή της καταστροφής.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr