«Τα συνδικάτα στην Αλβανία είναι καλύτερα από ό, τι στην Ελλάδα»


Η Ελλάδα τελευταία χώρα των Βαλκανίων στα εργατικά δικαιώματα

Μάιος 21, 2014.

«Το χειρότερο μέρος στην Ευρώπη και με κατάταξη στην προτελευταία κατηγορία στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία Συνδικάτων, είναι η Ελλάδα, μεταξύ άλλων χωρών, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία, η Νιγηρία και το Μπαγκλαντές», τονίζει η αλβανική εφημερίδα Σέκουλι και συνεχίζει:


Η έρευνα περιλαμβάνει στοιχεία από τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε 139 χώρες σε όλον τον κόσμο.
Στην πραγματικότητα, όλες οι βαλκανικές χώρες είναι σε υψηλότερη θέση από την Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν βάσει 95 ενδεικτικών νόμων που εγγυώνται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις απεργίες, τα συνδικάτα κλπ.

 Βάσει, λοιπόν,  των γενικών ελευθεριών σε 139 χώρες, η έρευνα χωρίζεται σε έξι κατηγορίες.

Η πρώτη και χειρότερο είναι αυτή  στην οποία υπάρχουν χώρες στις οποίες δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την εργασία, λόγω του εφαρμοζομένου νομικού συστήματος (συμπεριλαμβανομένων και των κρατών που βρίσκονται σε πόλεμο, όπως η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και η Σομαλία).

Η δεύτερη, είναι οι χώρες όπου δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τα δικαιώματα των εργαζομένων και σε αυτήν την κατηγορία υπεισέρχεται η Ελλάδα.

Τρίτη, είναι η συστηματικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων  (συμπεριλαμβάνονται χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, το Μεξικό και το Μπαχρέιν)

Τέταρτη, είναι αυτή που αφορά χώρες, όπου τα εργασιακά δικαιώματα παραβιάζονται σε τακτική βάση (σε αυτήν περιλαμβάνονται χώρες όπως η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία).

Πέμπτη κατηγορία είναι  οι χώρες οι οποίες επανειλημμένα έχουν παραβιάσει τις συμφωνίες για τα δικαιώματα των εργαζομένων (Ιρλανδία, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία κλπ).

Και  στην έκτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων (Σουηδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ουρουγουάη, Ολλανδία, Ιταλία κλπ)

Ενώ άλλες χώρες, όπως η Δανία και Ουρουγουάη κατατάσσονται στην κορυφή της κατάταξης λόγω των ισχυρών νόμων για την εργασία.

--


               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr