Σλάβιανσκ: Βομβαρδίστηκε το Νοσοκομείο Παίδων της πόλης


Μάιος 30, 2014.

Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού που άρχισε από τη νύχτα, πολλές βόμβες έπεσαν στο κτήριο του Νοσοκομείου Παίδων της πόλης, σύμφωνα με το Itar Tass. Εκείνη τη στιγμή, τα παιδιά ήταν μέσα, αλλά κανένα δεν τραυματίσθηκε.


Σύμφωνα εξάλλου με το Intefax, οι Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας επιτέθηκε μετά το βομβαρδισμό κατά της πολιτοφυλακής στο πλαίσιο της εκτεταμένης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς αυτούς, ο επικεφαλής του Κέντρου Τύπου της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, Βλαντισλάβ Σελέζνεφ, υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ‘Βέστι’ κατηγόρησε την πολιτοφυλακή ότι «παραπλανεί το κοινό με πληροφορίες ότι βομβαρδίζονται κατοικημένες περιοχές».

Ωστόσο, η Ακτιβίστρια της Κοινωνίας των Πολιτών, Έλενα Καλίνινα έδωσε μια εικόνα στο ραδιόφωνο ‘Βέστι’ :

«Σήμερα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού, σημειώθηκαν πέντε χτυπήματα στο Νοσοκομείο Παίδων. Τα παιδιά είχαν μεταφερθεί στον υπόγειο χώρο του νοσοκομείου, εκτός από ένα μωρό που ήταν συνδεδεμένο με αναπνευστήρα και δεν ήταν δυνατό να μεταφερθεί μαζί με τη συσκευή. Έτσι οι εργαζόμενοι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν  ήταν να προσευχηθούν να μην τραυματισθεί. Τώρα όλο το κτήριο βρίσκεται χωρίς υάλους στα παράθυρα. Οι γιατροί θα αποφασίσουν πως θα πρέπει να εργασθούν», είπε.


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr