Ο Πούτιν έφθασε στην Κριμαία



Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αποθέτει λουλούδια στο μνημείο για τα θύματα της Οδησσού

Μάιος 9, 2014.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έφθασε στην Κριμαία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης, η οποία σηματοδοτεί το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη.


Για τη συμμετοχή του στους εορτασμούς στη Σεβαστούπολη υπήρξε μια αβεβαιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι το τρέχον πρόγραμμα του περιλαμβάνει και ένα ταξίδι στην Κριμαία, όπως είπε ο εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πεσκόφ και το ανέφερε αυτό, όταν το προεδρικό αεροπλάνο, ήδη, είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο έξω από την πόλη.

Στη Σεβαστούπολη είχε γίνει το πρωί παρέλαση, αλλά το απόγευμα θα υπάρξει συνέχεια  με μια νηοπομπή δέκα πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε μικρή απόσταση από το λιμάνι.

Μετά την ομιλία του ο Πούτιν θα καταθέσει λουλούδια στο μνημείο για τους υπερασπιστές της πόλης, που απελευθερώθηκε πριν από 70 χρόνια από τη ναζιστική κατοχή και θα παρακολουθήσει μια συναυλία.

Η ιδέα της στρατιωτικής παρέλασης στην Κριμαία και κυρίως η παρουσία του αρχηγού του ρωσικού κράτους επικρίθηκε νωρίτερα από την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκερ.

Την Παρασκευή, εξάλλου, ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι η επίσκεψη ήταν «λάθος».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, ο Ράσμουσεν επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι η συμμαχία δεν βλέπει την επιβεβαίωση των λόγων του Πούτιν, ότι , δηλαδή, τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τα ουκρανικά σύνορα και έχουν μεταβεί στις βάσεις τους.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr