Η Ρωσία προειδοποιεί για κινδύνους ‘ ανθρωπιστικής καταστροφής’ στην ανατολική Ουκρανία


Μάιος 5, 2014.

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα για κίνδυνο ‘ανθρωπιστικής καταστροφής’ καθώς ο ουκρανικός στρατός έχει περικυκλώσει τις πόλεις του ανατολικού τμήματος της χώρας, στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των ρωσικής καταγωγής κατοίκων, που έχουν οργανώσει αυτονομιστικά κινήματα.


«Αναδύεται  μια ανθρωπιστική καταστροφή από τις πολιορκημένες πόλεις, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και βασικά τρόφιμα», προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, όπως σημειώνει το ρουμανικό  Mediafax, έντονη στρατιωτική δράση και αντιπαράθεση λαμβάνει χώρα στην πόλη Σλάβιανσκ της Ουκρανίας, όπου  στρατός, υπηρεσίες ασφαλείας και παραστρατιωτικές ομάδες, επιτίθενται κατά των ομάδων της πολιτοφυλακής των ρωσικής καταγωγής κατοίκων.

«Οι εκδικητικές ενέργειες των ουκρανικών αρχών δημιουργούν  νέα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού», προσθέτει η ρωσική διπλωματία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr