Μάχες Ουκρανικών στρατευμάτων για την κατάληψη της Σλάβιανσκ




«Έχουν εισβάλει δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, του «Δεξιού Τομέα» και ειδικές δυνάμεις του στρατού» ανέφερε ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής  στην Σλόβιανσκ, Βιατσεσλάβ Πονομάρεφ.

Μάιος 2, 2014.

Σλάβιανσκ.

Η πόλη βρίσκεται υπό στρατιωτικό κλοιό. Μονάδες του στρατού εισέβαλαν σε συνοικίες της πόλης επιτιθέμενες από τον αέρα και το έδαφος.


Η φάση της εκδικητικής τιμωρίας για τις ανατολικά του Κιέβου περιοχές άρχισε. Οι κάτοικοι της Σλάβιανσκ αναφέρουν ότι πυκνοί καπνοί τυλίγουν την πόλη και υποστηρίζουν ότι πρόκειται καπνός από βομβαρδισμό της.

Οι πολιτοφύλακες αντιστάθηκαν. Καταρρίφθηκαν ελικόπτερα . Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα τουλάχιστον τρία (ελικόπτερα).

Οι πολιτοφύλακες αναγκάστηκαν  από τις επιθέσεις στο έδαφος και από τον αέρα, να υποχωρήσουν από τα οδοφράγματα της πόλης και δημιουργήσουν μέτωπο αντίσταση μέσα στο κέντρο.

Οι μονάδες του ουκρανικού στρατού έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους και παρόδους στην πόλη.

«Έχουν εισβάλει δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, του «Δεξιού Τομέα» και ειδικές δυνάμεις του στρατού» ανέφερε ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής  στην Σλόβιανσκ, Βιατσεσλάβ Πονομάρεφ.

Οι συμμετέχοντες πολιτοφύλακες στην αυτοάμυνα μέτρησαν τουλάχιστον 20 αεροσκάφη τύπου Mi-24 και Mi-8.

Από τα πρώτα λεπτά  της εφόδου, οι πολιτοφύλακες κατάφεραν να  καταρρίψουν ένα ελικόπτερο. Αυτό συνέβη στο σημείο ελέγχου νούμερο ένα- προς το Χάρκοβο. Σκοτώθηκε ο πιλότος ενώ οι συγκυβερνήτης τραυματίσθηκε.

Βοήθεια στον πληγωμένο πιλότο παρείχαν οι κάτοικοι της Σλάβιανσκ.
Το ελικόπτερο  είχε πέσει στο έδαφος, ο πληγωμένος έβγαλε το  όπλο του και το πέταξε μακριά.

Η πολιτοφυλακή έσπευσε να παραλάβει τον πληγωμένο  και τον οδηγήσει στο ιατρικό κέντρο. Ο τραυματίας  είχε πληγή στον μηρό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σλάβιανσκ.

Μετά το επεισόδιο αυτό, αρκετοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και ήταν όλοι άοπλοι. Δήλωσαν ότι αν τους επιτεθούν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας θα τους  επιτεθούν με τα γυμνά τους χέρια για να υπερασπιστούν την πόλη τους.

Όπως δημοσιεύει το «πρώτο ρωσικό κανάλι», τα όπλα που κατάσχεσε η πολιτοφυλακή μετά την κατάληψη των δημόσιων κτηρίων, έχουν αποθηκευθεί. Όπλα έχουν αυτοί που αυτομόλησαν από τον ουκρανικό στρατό και εντάχθηκαν στις δυνάμεις των πολιτοφυλάκων για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Οι πολιτοφύλακες αναφέρουν ότι οι ίδιο κατέρριψαν τρία ελικόπτερα των ουκρανικών δυνάμεων (δύο Mi-24 και ένα Mi-8). Οι πιλότοι τους σκοτώθηκαν.



[Οι τελευταίες πληροφορίες  είναι συγκεχυμένες για το τι ακριβώς συμβαίνει . Πηγές των υποστηρικτών της Ομοσπονδοποίησης, αναφέρουν ότι πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας έχουν διεισδύσει στην πόλη, φορώντας πολιτικά ρούχα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας σαμποτάζ στην περιοχή.]




--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr