Σεργκέι Λαβρόφ: «Αμερικανοί μισθοφόροι δραστηριοποιούνται στη νοτιοανατολική Ουκρανία»


Μάιος 14, 2014.

Μόσχα.

Η Ρωσία αντιτίθεται σθεναρά στις προσπάθειες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο NATO.
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο Blooomberg.


«Οι προσπάθειες που γίνονται να εντάξουν την Ουκρανία στο NATO, είναι πολύ αρνητικές για το σύνολο του συστήματος της ευρωπαϊκής ασφάλειας και είμαστε, σαφώς, εναντίον αυτών», είπε και πρόσθεσε  ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνον την Ουκρανία και το NATO αλλά και τη Ρωσία.

Επιθέσεις με ελικόπτερα του ΟΗΕ...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας προέτρεψε το Κίεβο να διερευνήσει τη χρήση ελικοπτέρων με το σύμβολο των Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Θέλουμε να καταλάβουμε πως τα ελικόπτερα με το λογότυπο του ΟΗΕ, χρησιμοποιήθηκαν κατά των διαδηλωτών στα νοτιοανατολικά», είπε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου  Εξωτερικών.

Επεσήμανε ότι η Ουκρανία, όσο ποτέ άλλοτε, δεν ήταν τόσο κοντά στον εμφύλιο πόλεμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματισθεί στις 25 Μαΐου δεν μπορεί να είναι νόμιμες, διότι η βία βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα.

Ο Λαβρόφ  δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι στη Νοτιοανατολική Ουκρανία δραστηριοποιούνται ομάδες Αμερικανικών μισθοφόρων.

 Συγκεκριμένα, υπάρχουν περίπου 150 Αμερικανοί εκπαιδευμένοι για περιοχές κρίσης, από την στρατιωτική οργάνωση «Greystone», οι οποίοι είναι μεταμφιεσμένοι ως στρατιώτες της ουκρανικής μονάδας «Σόκολ» [‘γεράκι’], σημειώνει το Interfax.
--

               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr