Ουάσιγκτον: Η διεύρυνση σημαντικό θέμα στη σύνοδο του NATO


Μάιος 9, 2014.

Σκόπια.

Η διεύρυνση του NATO θα είναι ένα βασικό ζήτημα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα παραμείνει ανοικτή για χώρες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να τις υποστηρίζουν για το στόχο τους αυτό, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Marie Harp.

Όταν ρωτήθηκε για το τι μπορεί να αναμένεται κατά τη σύνοδο κορυφής στη Βρετανία το Σεπτέμβριο, η Harp δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχασαν το ενδιαφέρον τους  για την περιοχή των Βαλκανίων.

«Η περισσότερα από 20 χρόνια εμπλοκή μα ς στην περιοχή, μας οδηγεί στην επιθυμία να ικανοποιήσουμε τις φιλοδοξίες των Δυτικών Βαλκανίων, να ενταχθούν στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Ο πρόεδρος  δεν θα επισκεφθεί την περιοχή στην ευρωπαϊκή περιοδεία του, αλλά τα θέματα αυτά παραμένουν και είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη ευημερία, δήλωσε η Χαρπ, σύμφωνα το σκοπιανό ’24 βέστι’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr