Βομβαρδίστηκε το κέντρο του Ντονέτσκ




Αύγουστος 14, 2014.

Το πρακτορείο ειδήσεων των ρωσόφωνων  αυτονομιστών του  Ντονέτσκ, «Νέα Ρωσία», ανέφερε ότι  το κέντρο της πόλης βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες. 


 Συγκεκριμένα μια οβίδα χτύπησε το εμπορικό κατάστημα «Μόσχα», εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν σε αυτό τέσσερις πελάτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν επί τόπου.
Βλήματα έπεσαν και σε γειτονιές της πόλης καθώς και στο προαύλιο του νοσοκομείου ‘Πανφίλοφ’.



Ο επικεφαλής της ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ’,  Βαλέρι Μπολότοφ αποσύρθηκε προσωρινά από τα κοινά, λόγω τραυματισμού του, που δεν του επιτρέπει να εργασθεί. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το μέτωπο».

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Μπολότοφ είπε ότι «αποφάσισα να εγκαταλείψω προσωρινά τη θέση του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, λόγω του τραυματισμού μου, αλλά δεν θα σταματήσω να εργάζομαι για το όφελος τη Δημοκρατίας μας σε αυτόν τον δύσκολο πόλεμο».



Επίσης,  το κομβόι της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τα 300 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκεται στην περιοχή του  Ροστόφ και απέχει 35 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας.



Συνεχίσθηκαν και σήμερα οι συγκρούσεις μεταξύ των πολιτοφυλάκων και της ουκρανικής  Εθνικής Φρουράς. Οι Ρωσόφωνοι κατάφεραν να καταστρέψουν τεθωρακισμένα οχήματα των δυνάμεων του Κιέβου και σύμφωνα με το δελτίο τύπου σκοτώθηκαν περίπου 30 άτομα από την εχθρική πλευρά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr