Η Ρωσία ‘κατέγραψε’ εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στο Ισραήλ





«Η Ρωσία προειδοποιεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να μην παίζουν με τη φωτιά σε μια περιοχή που είναι πυριτιδαποθήκη»



Σεπτέμβριος 10, 2014.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι το Σύστημα Αντιπυραυλικής Προειδοποίησης (СПРН) έχει καταγράψει την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου στη Μεσόγειο Θάλασσα.


Όπως αποδείχθηκε, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσίασαν έναν νέο πύραυλο. Η Ρωσία ζητά «να μην παίζει το Ισραήλ με τη φωτιά», αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα προσκείμενο στην εβραϊκή διασπορά.

Το εβραϊκό δημοσίευμα επικαλείται αναφορά του ρωσικού πρακτορείου Itar Tass, στο οποίο ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανέφερε ότι η τροχιά του πυραύλου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό τμήμα της Μεσογείου στην κατεύθυνση της ανατολική ακτής.

Το Σύστημα Εντοπισμού κατέγραψε επί 40 δευτερόλεπτα την πορεία του βαλλιστικού πυραύλου, «μέχρι που έπεσε σε 300 χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ».

Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πραγματοποιήθηκε από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος ‘Arrow 2’.

Η δοκιμαστική εκτόξευση αποσκοπούσε στον έλεγχο των δυνατοτήτων του νέου εξοπλισμού για την καταπολέμηση πιθανόν απειλών, που προέρχονται, κυρίως, από το Ιράν, και ήταν επιτυχής.

Ο πύραυλος πέρασε όλες τις προ-προγραμματισμένες φάσεις πτήσης.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης- στρατιωτικών θεμάτων- ανέφερε ότι και πριν από μία εβδομάδα, στις 3 Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει δύο ίδιες δοκιμές.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, απευθύνθηκε στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες προβαίνοντας σε έκκληση «να μην παίζουν με τη φωτιά» στην περιοχή, η οποία είναι μια ‘πυριτιδαποθήκη’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr