Ο Τζορτζ Σόρος υπόσχεται βοήθεια στη νέα Ουκρανία



Νοέμβριος 15, 2014.

Ο πολυεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, που αποκαλείται ως «Αμερικανός φιλάνθρωπος», προτίθεται να βοηθήσει την Ουκρανία «η οποία ζει παρόμοια κατάσταση με αυτής της  Γεωργίας», όπως είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις φοιτητών στην Τιφλίδα, σύμφωνα με γεωργιανή ιστοσελίδα (apsny).


Χθες, 14 Νοεμβρίου, ο ιδρυτής του ταμείου «Ανοιχτή Κοινωνία», Τζόρτζ Σόρος, έδωσε διάλεξη σε 250 φοιτητές από πέντε πανεπιστήμια της χώρας.

Ο Σόρος μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης.

Επέστησε  την προσοχή του, στην πολιτική της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη Γεωργία.
«Ο Πούτιν φοβάται μια (δυτική) δημοκρατική Ουκρανία και προσπαθεί να την αποδυναμώσει. Θα βοηθήσω, προσωπικά, τη νέα Ουκρανία, η οποία βιώνει μια πολύ παρόμοια κατάσταση  με τη Γεωργία. Η νέα Γεωργία σήμερα είναι πολύ πιο σταθερή από την Ουκρανία», είπε ο Σόρος.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι  ο Πούτιν δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ρωσικού λαού, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Στη Ρωσία, υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά. Ο στόχος της πολιτικής του Πούτιν είναι να καταστρέψει τη νέα Ουκρανία και να αναβιώσει την παλαιά Ουκρανία», είπε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι εάν η νέα (φιλοδυτική) Ουκρανία παραμείνει, τότε θα προκύψει και η προοπτική μιας ‘Νέας Ρωσίας’ στην περιοχή, είπε ο Τζορτζ Σόρος, υπονοώντας τις ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr