«Οι σλαβικές χώρες: Σερβία, Σκόπια, Βουλγαρία, να συμμαχήσουν με τη Ρωσία»




Δεκέμβριος 3, 2014.

Βελιγράδι.

«Υπάρχει μια βαθιά δυσαρέσκεια στη Σερβία και τη Βουλγαρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει σε συνέντευξή του  στον σκοπιανό δημοσιογράφο Βάσκο Έφτον, ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Σλόμποντα Σέσελιου, ο οποίος πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος από το Δικαστήριο της Χάγης.


«Και στους  Σέρβους και στους Βουλγάρους η κατάσταση  έγινε χειρότερη εξαιτίας της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Η Βουλγαρία είναι επίσημο μέλος της ΕΕ, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Η Βουλγαρία σήμερα ζει χειρότερα από πριν», είπε ο Σέσελι, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.

«Διαβλέπω ότι το ίδιο θα συμβεί και στα Σκόπια. Οι Σκοπιανοί πρέπει να καταλάβουν ότι οι δυτικές χώρες  δεν είναι φίλοι τους. Ένα είναι το στρατηγικό όραμα: η Σερβία, η FYROM και η Βουλγαρία να συνάψουν συμμαχία με τη Ρωσία», δήλωσε ο Σέσελιου,  ισχυριζόμενος ότι ως Ορθόδοξοι σλαβικοί λαοί, έχουν πολλά κοινά με τους Ρώσους.

Σχολιάζοντας, επίσης,  για τον αγωγό του ρωσικού φυσικού αερίου ‘South Stream’ δήλωσε: 

« Η ματαίωση είναι εις βάρος των συμφερόντων του βουλγαρικού λαού, είναι συμφέρον του λαού και της χώρας, ο αγωγός αυτός να κατασκευασθεί».

Η σχετική συνέντευξη, διευκρινίζει το δημοσίευμα μεταδόθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του  Έφτον στο κανάλι των Σκοπίων ‘Alsat-M’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr