Σκόπια: Δεκατέσσερις μετανάστες διαμελίστηκαν από τρένο στο Βέλες





Απρίλιος 24, 2015.

Δεκατέσσερις μετανάστες διαμελίστηκαν από τρένο, που πέρασε από πάνω τους, στη σιδηροδρομική γραμμή Βέλες – Σκοπίων.


Η εισαγγελία της πόλης Βέλες εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι  χθες το βράδυ στις 22:30, στη σιδηροδρομική γραμμή Βέλες- Σκοπίων στην τοποθεσία ‘Πσίνια’ έγινε σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τον μηχανοδηγό της 334 αμαξοστοιχίας, το τρένο που πραγματοποιούσε  τη σύνδεση Γευγελής- Βελιγραδίου, περίπου 50 με 100 μετά το σταθμό ‘Ράικο Τζινζίφοβ, παρατηρήθηκαν δεκάδες άνθρωποι που βάδιζαν επί της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο μηχανοδηγός προσπάθησε να ποδηγετήσει το τρένο, πατώντας συγχρόνως το  κουμπί  του δυνατού προειδοποιητικού ήχου της αμαξοστοιχίας, ενώ ορισμένοι πετάχτηκαν ένθεν κακείθεν  της γραμμής, ενώ άλλοι δεν πρόλαβαν και βρήκαν το θάνατο.

Σύμφωνα με έρευνα, που διενήργησε το βράδυ, σκοτώθηκαν 14 μετανάστες οι οποίοι βάδιζαν επί της σιδηροδρομικής γραμμής.

Το δημοσίευμα σημειώνει, ότι οι μετανάστες που είχαν προορισμό τη Δυτική Ευρώπη, ήταν από τη Σομαλία και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα (24Vesti) των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr