Ο πρώην επικεφαλής της CIA Πετρέους- καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή




Απρίλιος 24, 2015.

Ο πρώην διευθυντής της αμερικανικής  Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Ντέιβιντ Πετρέους- David Petraeus, του οποίου η καριέρα καταστράφηκε, λόγω εξωσυζυγικής σχέσης με μια γυναίκα που έγραφε τη βιογραφία του, καταδικάστηκε σήμερα (χθες) σε φυλάκιση με αναστολή δύο ετών και πρόστιμο 100 χιλιάδων δολαρίων, επειδή παρείχε εμπιστευτικό υλικό, για τη δημιουργία του βιβλίου.


Ο Πετρέους στο δικαστήριο ζήτησε συγνώμη  λέγοντας χαρακτηριστικά: « ζητώ συγνώμη για τον πόνο που προκάλεσε η συμπεριφορά μου».

Ο δικηγόρος του Πετρέους, Τζέικ Σούσμαν, είπε ότι στην περίπτωση αυτή, δεν είναι η δημοσιοποίηση των εμπιστευτικών υλικών, αλλά η παράνομη απόκτηση αυτών των υλικών.

Ο εισαγγελέας, James Melindres είπε ότι «αυτό είναι ένα σοβαρό αδίκημα. Του ανατέθηκαν εμπιστευτικά μυστικά της χώρας και παραβίασε την εμπιστοσύνη αυτή».

Η δίκη του Πετρέους διεξήχθη στο Charlotte, όπου η πρώην ερωμένη του και συγγραφέας της βιογραφίας του, Half Broadwell ζει με το σύζυγο και τα παιδιά της. 

Η εξωσυζυγική σχέση με την Broadwell κατέστρεψε τη φήμη του Πετρέους, ενός απόστρατου στρατηγού, του αμερικανικού στρατού, που οδήγησε τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr