Σκόπια-Ζάεφ: «Κρατικά μυστικά δεν είναι οι αδιαφανείς δωρεές μετρητών»




Απρίλιος 3, 2015.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ,  απαντώντας στις κατηγορίες του υπουργείου Εσωτερικών και στην πρόθεσή του να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του για δημοσίευση συνομιλιών κυβερνητικών αξιωματούχων με ισραηλινή εταιρεία για εξοπλισμό των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ότι «οι αδιαφανείς δωρεές χρηματικών ποσών, δεν αποτελούν κρατικό μυστικό».


Ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης  είπε ότι η συνομιλία μεταξύ αξιωματούχων και εκπροσώπων ισραηλινής εταιρείας δείχνει παράνομη προμήθεια χρημάτων, αφού η δωρεά αυτή δεν φαίνεται πουθενά και είναι απαλλαγμένη από δασμούς.

Σε όλα αυτά ο καθηγητής πανεπιστημίου, Βλαντίμιρ Πιβοβάροφ, δήλωσε ότι χρειάζεται μια ανεξάρτητη έρευνα για να αποδειχθεί το πρόσωπο του μεσολαβητή.

Διαγράφηκε ιδρυτικό μέλος του VMRO-DPMNE


Ο καθηγητής πανεπιστημίου και ιδρυτικό μέλος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, Γιόβε Κεκενόσκι διαγράφηκε από μέλος του κόμματος, έπειτα από τις δηλώσεις του στον Τύπο.

Ο Κεκενόσκι είναι γνωστός ως ‘ανοιχτόμυαλος πατριώτης’ που πολεμά για την αλλαγή της πολιτικής στο κυβερνών σλαβικό κόμμα του Νίκου Γκρούεφσκι.

Το VMRO-DPMNE στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι με τις παρεμβάσεις του στα μέσα ενημέρωσης ενήργησε αντίθετα με τις πολιτικές διατάξεις του κόμματος

«Αν συλληφθεί ο Ζόραν Ζάεφ, θα σημάνει το τέλος του Γκρούεφσκι»


Εν μέσω απειλών από την ακροδεξιά κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι θα ασκήσει ποινική δίωξη και θα προβεί στη σύλληψη του αρχηγού της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, ο Χάρι Λοκβένετς, πολιτευτής  του SDSM,  σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «24vesti» δήλωσε ότι ενδεχόμενη σύλληψη του Ζάεφ θα σημάνει το τέλος του κυβερνώντος κόμματος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr