Οι Ρουμάνοι προσβλέπουν ένταξη στην Ευρωζώνη




Αύγουστος 8, 2015.

Οι Ρουμάνοι βλέπουν με αισιοδοξία μια ενδεχόμενη  καθιέρωση του ευρώ στη χώρα τους. 

Αυτό τουλάχιστον δηλώνει έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δείχνει ότι το 68% του πληθυσμού της Ρουμανίας συμφωνεί στην υιοθέτηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, όπως σημειώνει  το «Ρουμάνια Ινσάιτ».


Η θετική στάση έναντι του ευρώ, έχει σημειώσει μείωση κατά 6% από το 2014, εντούτοις οι Ρουμάνοι παραμένουν οι πιο αισιόδοξοι πολίτες της ΕΕ σε αυτό. Η μέση κοινή στάση στο κοινό νόμισμα στην ΕΕ είναι μόλις 49%.

Το 54% των Ρουμάνων πολιτών κρίνει ότι η υιοθέτηση του ευρώ θα έχει θετική επίδραση στην οικονομία στη χώρας και το 59% πιστεύει ότι θα επηρεάσει τις ζωές τους θετικά.

Ενώ 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι χώρες που έχουν υιοθετήσει το κοινό νόμισμα έπραξαν σωστά.

Η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, οι οποίοι μετανάστες, δεν βλέπουν θετικά την επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ