Το Ισραήλ προμηθεύει την Ιορδανία UAV για καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους




Αύγουστος 17, 2015.

 Το «IAI Heron TP» είναι ένας από τους δύο τύπους,  μη επανδρωμένων εναέριων Οχημάτων (UAV), που προμηθεύει το Ισραήλ στην Ιορδανία για να βοηθήσει την καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους, σύμφωνα με πληροφορίες από ιστοσελίδα άμυνας του Ισραήλ.


Η Ιορδανία, οριστικοποίησε τη συμφωνία με το Ισραήλ για την προμήθεια  εξειδικευμένων UAV που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών, σύμφωνα με πηγή  των περιφερειακών ισραηλινών μέσων.

Η συμφωνία έχει συναφθεί με την ισραηλινή «Aerospace Industries (IAI) Heron TP» και την «Elbit Systems Skylark tactical UAVs». Θα παραδοθούν  συνολικά 12 UAV και των δύο τύπων.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα συστήματα αυτά είναι απαραίτητα για την υποστήριξη των ειδικών δυνάμεων της Ιορδανίας που σήμερα επιδίδονται σε δραστηριότητες στο Ιράκ, αν και δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση  αυτού  του ισχυρισμού.

Μετά τη δημοσίευση των πληροφοριών αυτών  η «Elbit Systems» διέψευσε το δημοσίευμα, ενώ η IAI δεν το σχολίασε.

Το Heron TP είναι το πιο εξελιγμένο  UAV του ισραηλινού στρατού και εντάχθηκε σε αυτόν από το 2010. Έχει άνοιγμα φτερών 26 μέτρα με ένα συνολικό βάρος 4.650 κιλών. Λειτουργεί σε υψόμετρο 45 χιλιάδων ποδιών ( μπορεί να πετάξει και υψηλότερα) και έχει επάρκεια λειτουργίας 40 ώρες. Δεν έχουν αποκαλυφθεί οι λειτουργίες του Ήρωνα TP, εντούτοις πιστεύεται ότι  έχει σύνδεση με δορυφορικές επικοινωνίες της πλατφόρμας Satcom, αποδίδοντας βέλτιστες πληροφορίες.


Η άλλη ισραηλινή εταιρεία, η ‘Skylark’ διαθέτει ένα UAV που το απογειώνει ανθρώπινο χέρι και έχει άνοιγμα φτερών 5 μέτρα και 43 κιλά βάρος, με 10 κιλά ωφέλιμο φορτίο.  Έχει δυνατότητα εμβέλειας περίπου 60 χιλιομέτρων και αυτάρκεια κίνησης 6 ωρών. Χρησιμοποιείται για καταγραφή, κυρίως, εχθρικών στόχων, σε πεδία μαχών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ