500 Αλβανοί αστυνομικοί παραιτήθηκαν για να μην δηλώσουν πόθεν έσχεςΜάιος 3, 2018. 23:02

Τουλάχιστον 500 Αλβανοί αστυνομικοί αρνήθηκαν να υποβληθούν στην διαδικασία ελέγχου της περιουσιακής κατάστασής τους, που γίνεται με στόχο τον εντοπισμό διεφθαρμένων δομών, και παραιτήθηκαν από την Υπηρεσία.


«Μία ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας της υποβολής εγγράφων από όλους τους αστυνομικούς της χώρας, τουλάχιστον 500 αστυνομικοί άφησαν την εργασία τους και παραιτήθηκαν.


Τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι περίπου οκτώ χιλιάδες ή το 60% των αστυνομικών έχουν ήδη υποβάλλει τα απαραίτητα έντυπα, όπως αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα που επικαλείται  πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών.


Ο υπουργός Εσωτερικών Φατμίρ Τζαφάι  δήλωσε ότι η αστυνομία δεν έχει κανένα περιθώριο για ανθρώπους που αποτελούν μέρος του εγκλήματος και είναι διεφθαρμένοι.


«Τα μεγάλα ψάρια δεν μπορούν να αλιευθούν εάν η αστυνομία δεν είναι καθαρή», δήλωσε ο Τζαφάι.


Εκτός από τους αστυνομικούς, η διαδικασία ελέγχου  περιλαμβάνει επίσης δικαστές και εισαγγελείς.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι και ο κρατικός εισαγγελέας Αντριάτικ Λάλα, πολλοί βουλευτές και ανώτεροι υπάλληλοι  βρίσκονται σε κατάλογο υπόπτων διαφθοράς και ερευνούνται.


(Στοιχεία από Albeu.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr