Ο Ζάεφ απορρίπτει τα αιτήματα της αντιπολίτευσης



Οκτώβριος 4, 2018. 22:16


Οχρίδα.


Το αίτημα του κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE για μια υπηρεσιακή κυβέρνηση για μια περίοδο 100 ημερών, σύμφωνα με το μοντέλο της συμφωνίας  των πολιτικών κομμάτων το 2016, για διορισμό νέου εισαγγελέα και δημιουργίας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για το δημοψήφισμα, είναι απολύτως απαράδεκτο, δήλωσε σήμερα στην Οχρίδα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.



Δεν υπάρχει ούτε λόγος ούτε ανάγκη να συζητήσουμε τέτοια πράγματα.  Τα ίδια τα θεσμικά όργανα διατύπωσαν τις παρατηρήσεις τους. Το αίτημα για την επιτροπή που θα ελέγξει εάν το δημοψήφισμα ήταν νόμιμο και κατά πόσο υπήρξε νομιμότητα στην εφαρμογή του, έχω να πω ότι ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ήταν από το VMRO-DPMNE, όπως και το Διοικητικό Δικαστήριο, στο οποίο κανένα μέλος δεν έχει αντικατασταθεί, από μόνο του αυτό λέει τι πραγματικά είναι αυτά τα ζητήματα», είπε ο Ζάεφ.


Ανέφερε ότι παραμένει στις θέσεις του και τις επόμενες μέρες θα μιλήσει με τους βουλευτές στο Κοινοβούλιο μέσα μια ευχάριστη, κανονική και υπεύθυνη ατμόσφαιρα, όπως είπε.


«Πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή την αρχή της επόμενης. Κάπου γύρω στις 10 Οκτωβρίου είναι ένα είδος στόχου, όπου θα πρέπει να ανακοινώσουμε στο λαό ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μας. Ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε ότι έχει πραγματοποιηθεί η αναγκαία πλειοψηφία των δύο τρίτων», δήλωσε ο Ζάεφ.



Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν καλό για τη χώρα, γιατί δεν θα χαθούν μήνες, αλλά τόνισε ότι σίγουρα αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να επιλυθεί αυτή η κατάσταση με πρόωρες  βουλευτικές εκλογές, τις οποίες δεν έχει ζητήσει.


Ερωτηθείς εάν θα μιλήσει με τον ηγέτη του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μίτσκοσκι, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν έχει τίποτε να συζητήσει μαζί του.



‘ТЕЛМА’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr