Η συμφωνία Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου τον Μάρτιο στην Ουάσιγκτον- αλβανική εφημερίδα



Ιανουάριος 6, 2019. 18:59.

Πληροφορίες που έχει λάβει η αλβανική εφημερίδα ‘Μετρό’ (Gazeta Metro),  αναφέρουν ότι οι συνομιλίες μεταξύ των προέδρων Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου θα λήξουν με μια ιστορική συμφωνία που θα υπογραφεί στις αρχές Μαρτίου στην Ουάσιγκτον.



Οι καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας -από το  περιβάλλον του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου,  αναφέρουν ότι ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο πλευρών,  θα επιταχυνθεί, σε βαθμό που θα επιτρέψει τους προέδρους Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Χασίμ Θάτσι, αντίστοιχα, να υπογράψουν  στην Ουάσιγκτον την αναμενόμενη συμφωνία. 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  πριν την τελική υπογραφή της,  θα γίνει μια πρώτη προκαταρκτική στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


 «Η πρώτη υπογραφή θα ‘πέσει’ στα τέλη Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και η τελική στην Ουάσιγκτον την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου», ανέφερε η πηγή στην Gazeta Metro.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η διαδικασία θα ομοιάζει με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας που έγιναν στο Ραμπουιγιέ της Γαλλίας, αλλά τώρα η πόλη δεν θα είναι στη Γαλλία αλλά στο Βέλγιο, στις Βρυξέλλες.


Η διοίκηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ενδιαφέρεται να υπογραφεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν και δεν θα ανεχθεί καμία απροθυμία από τις δύο πλευρές.


Χαρακτηριστικό  είναι και το κομμάτι της επιστολής του Τραμπ που εστάλη στον πρόεδρο του Κοσόβου: «Η αποτυχία αυτής της μοναδικής ευκαιρίας που δίνεται τώρα θα ήταν ένα τραγικό πισωγύρισμα, επειδή μια άλλη τέτοια ευκαιρία για μια συνολική ειρηνευτική συμφωνία δύσκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», όπως σημειώνει το δημοσίευμα.


koha.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr