Κοσσυφοπέδιο: Ο Αμερικανός πρέσβης τους παράτησε χτυπώντας την πόρτα…



Φεβρουάριος 1, 2019. 21:15

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Φίλιπ Κόσνετ, σηκώθηκε και έφυγε επιδεικτικά σε συνάντηση με τους επικεφαλής του Κοσσυφοπεδίου για την άρση της δασμολόγησης των σερβικών προϊόντων, έπειτα από την εμμονή του πρωθυπουργού  Ραμούς Χαραντινάι να διατηρήσει τη φορολόγηση.



Πηγές από την ραδιοτηλεόραση Κοσόβου (RTK) αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρέσβης σηκώθηκε και έφυγε χτυπώντας την πόρτα εξόδου δυνατά εκνευρισμένος.


Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Χασίμ Θάτσι, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Καντρί Βέσελι και τον πρωθυπουργό Ραμούς Χαραντινάι, ο πρέσβης Κόσνετ κατέστησε σαφές ότι υπάρχουν δύο τρόποι.


Ο πρώτος είναι η αναστολή της υπέρογκης δασμολόγησης των προϊόντων από τη Σερβία και τη Βοσνία,  που θα έχει ως συνέχεια την υποστήριξη του Κοσσυφοπεδίου από τις ΗΠΑ  μέχρι την τελική διευθέτηση του προβλήματος με τη Σερβία και ο δεύτερος είναι -εάν δεν άρουν τη δασμολόγηση, άμεση επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στο Κοσσυφοπέδιο, γεγονός που θα φέρει σοβαρή ζημία στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Νοεμβρίου 2018, η κυβέρνηση του Κοσόβου, επέβαλε φόρο κατά 100% σε προϊόντα που εισάγονται από τη Σερβία και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, επειδή καταψήφισαν την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην Interpol, που είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει δεκτή η αίτηση της Πρίστινα.


balkanweb.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr