Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Τέταρτο σκάφος γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική ΜεσόγειοΑύγουστος 19, 2019. 23:26


Η Τουρκία έχει αποστείλει τέταρτο σκάφος γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχει μια συνεχής διαμάχη για τους φυσικούς πόρους, τροφοδοτώντας τις εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, γράφει η  Ahval.


Το Ορούτς Ρέις θα ενταχθεί στο Φατίχ, Γιαβούζ και Μπαρμπαρός στην Ανατολική Μεσόγειο, έγραψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Twitter  τη Δευτέρα.


Η κίνηση ακολουθεί μια απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο μήνα για κυρώσεις κατά της Τουρκίας  με το πάγωμα 146 εκατομμυρίων ευρώ της προενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία για το επόμενο έτος εξαιτίας των παράνομων  γεωτρήσεων που πραγματοποιεί γύρω από το νησί της Κύπρου.


Η Λευκωσία και η Αθήνα διαφωνούν με τις αξιώσεις της Άγκυρας για δικαιώματα γεώτρησης στην περιοχή.


 Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που αναγνωρίζει την Κατεχόμενη Κύπρο ως  Βόρεια Κύπρο και υποστηρίζει ότι  οι προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες φυσικού αερίου παραβιάζουν τα δικαιώματα του  κατεχόμενου από τον τουρκικό στρατό, τμήμα του νησιού.
Sayın @kilicdarogluk Doğu Akdeniz’de bizim ve KKTC’nin haklarını koruyan Fatih,Yavuz ve Barbaros’u Yunan gemisi sanıyor herhalde.
4. Gemimiz Oruç Reis de yolda. Milli davamız Kıbrıs konusunda bile yeterince bilgilendirilmeyen Sayın Genel Başkan’a bu konuda bilgi vermeye hazırız.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr