Τουρκία: Στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά Κούρδων ανταρτών σε τρία μέτωπα





Αύγουστος 20, 2019. 08:13

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών του PKK τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο Βόρειο Ιράκ, αλλά και στη βόρεια Συρία.


Δυνάμεις του στρατού, της στρατοχωροφυλακής και  ένοπλων ομάδων χωρικών, άρχισαν  την εκκαθάριση των ανταρτών στις επαρχίες Χακάρι και Σιρνάκ από την Κυριακή.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών περίπου 130 ομάδες με πλήρη εξάρτηση συμμετέχουν στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση.


Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί συνολικά 43 σπηλιές και καταφύγια των Κούρδων αυτονομιστών και οι επιχειρήσεις θα συνεχισθούν μέχρι την εξάλειψη των τρομοκρατών από τις περιοχές αυτές, σύμφωνα με διοικητή της στρατοχωροφυλακής Αρίφ Τζετίν.



Κατά την ίδια χρονική στιγμή, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε κρησφύγετα Κούρδων ανταρτών στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, έχουν εξαλειφθεί 5 Κούρδοι αυτονομιστές, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.


Σημειώνεται ότι από χθες άρχισε η εισβολή χερσαίων τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ, με στόχο την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr