Ria Novosti: Οι Κούρδοι κατηγορούν την Τουρκία για βόμβες φωσφόρου στη Συρία



Οκτώβριος 24, 2019. 06:30

Μόσχα. 
Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας (του Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας) Ιλχάμ Αχμέντ πληροφόρησε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε φώσφορο στην στρατιωτικής εισβολή στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το κουρδικό Rudaw.



«Αυτοί (οι Τούρκοι) χρησιμοποίησαν χημικό αέριο φωσφόρου εναντίον αμάχων,  αλλά, δεν μπορούμε να το εξετάσουμε γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα», ανέφερε ο Αχμέντ.


Η χρήση πυρομαχικών φωσφόρου απαγορεύεται από το πρόσθετο Πρωτόκολλο της Σύμβασης της Γενεύης, για την προστασία των θυμάτων πολέμου σε περίπτωση απειλής των αμάχων.


Ο Αχμέντ είπε, επίσης, ότι λόγω της τουρκικής επιχείρησης, 300 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 250 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά, πέθαναν, άλλοι 300 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι.


Επιπλέον, δήλωσε ότι, ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, ένας αριθμός τζιχαντιστών από την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση- ISIS, μεταξύ των οποίων είναι και έξι Γάλλοι πολίτες και δύο από το Βέλγιο, δραπέτευσαν από τις φυλακές.

Ria Novosti

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr