Γάζα: Πάνω από 26 οι νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ



Νοέμβριος 13, 2019. 21:56

Σχεδόν δύο ημέρες μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων της Γάζας, ισραηλινός υπουργός υπαινίχθηκε τη δυνατότητα εισβολής του ισραηλινού στρατού στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.



Σύμφωνα με τo αραβικό Σκάι Νιουζ, ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς δήλωσε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για στρατιωτική επίθεση στη Γάζα «συμπεριλαμβανομένης εισβολής στη Γάζα, εάν η Χαμάς δεν σταματήσει να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ», δήλωσε ο Στάινιτς στην εφημερίδα «Yedioth Ahronoth».


Η δήλωση έρχεται σε μια στιγμή που φωτογραφίες και βίντεο κατακλύζουν τα μέσα ενημέρωσης από τον ισραηλινό στρατό που βρίσκεται έτοιμος στα σύνορα με τη Γάζα.


Καθώς η ένταση επιδεινώθηκε σήμερα,  η Αίγυπτος έσπευσε να στείλει μια αντιπροσωπεία ασφαλείας στο Τελ Αβίβ σε μια προσπάθεια να σταματήσει την πυροδότηση της έντασης, ενώ συγχρόνως κάνει παρόμοιες συνομιλίες με τις παλαιστινιακές παρατάξεις.


Η ισραηλινή «Times of Israel» δημοσίευσε αργά το απόγευμα ότι τουλάχιστον 360 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σχολεία στα νότια της χώρας καθώς οι μάχες συνεχίζονται για τρίτη ημέρα και υπάρχουν αναφορές από τη Γάζα για 26 νεκρούς.


Το ισραηλινό Channel 12, ανέφερε ότι ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ αλ Νακάλερ, πήγε στο Κάιρο στο πλαίσιο των προσπαθειών κατάπαυσης του πυρός που ωθείται από την Αίγυπτο και τον ΟΗΕ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr