Λιβύη: Θα ‘ανταποδώσουν’ το χτύπημα οι δυνάμεις της Τρίπολης που υποστηρίζονται από την Τουρκία



Ιούλιος 7, 2020. 23:28

 


Οι δυνάμεις  της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA), που υποστηρίζονται από την Τουρκία,  δεσμεύτηκαν να αντιδράσουν εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), μετά την επίθεση του τελευταίου στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια την περασμένη Πέμπτη.


Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της GNA, Μουχάμεντ Κανούνου,  δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν την αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια πραγματοποιήθηκαν από ξένα αεροσκάφη, προς υποστήριξη του εθνικού στρατού της Λιβύης και του αρχηγού τους, του διοικητή του στρατού Χαλίφα Χαφτάρ.


Ο πολιτικός αναλυτής της Λιβύης, Ιμπραήμ Μπελκάλσεμ , δήλωσε ότι η στόχευση της αεροπορικής βάσης Αλ Ουατίγια  ήταν μια πολύ σοβαρή εξέλιξη στον πόλεμο των ξένων δυνάμεων στο έδαφος των λαών της Βόρειας Αφρικής.


Ο Μπελκάλσεμ ισχυρίστηκε ότι η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε την επίθεση, παρά την ανακοίνωση του LNA σχετικά με την επίθεση.

 Όπως είπε αυτή η εξέλιξη υποδηλώνει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας και μπορεί να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ των δύο μερών, ειδικά μετά τις αψιμαχίες που σημειώθηκαν στη Μεσόγειο μεταξύ της γαλλικής φρεγάτας και των τουρκικών πολεμικών πλοίων.


Ωστόσο, πολιτικός αναλυτής της Λιβύης πιστεύει ότι τα γεγονότα πηγαίνουν προς τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη και την έναρξη του πολιτικού διαλόγου, καθώς  η ανακοινωθείσα μάχη μεταξύ των δύο λιβυκών πλευρών έχει καθυστερήσει για περίπου ένα μήνα.


almasdarnews.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr