Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

Το «Καλό Κόμμα» σε υπουργό Άμυνας της Τουρκίας: «Πείτε μας πόσους χάσαμε από την επίθεση στην Αλ Ουατίγια»Ιούλιος 28, 2020. 21:04

Ο Αϊντιν  Αντνάν Σεζγκίν [Aydın Adnan Sezgin],  βουλευτής του αντιπολιτευόμενου τουρκικού «Καλού Κόμματος»,  υπέβαλε πολλές ερωτήσεις στον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σχετικά με τη στρατηγική της χώρας του στη Λιβύη.Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης παρουσίασε ένα ερωτηματολόγιο στον υπουργό Άμυνας του Ερντογάν, σχετικά με τον βομβαρδισμό της  αεροπορικής βάσης  Αλ Ουατίγια [Al-Watiyah] στη δυτική Λιβύη, που είχε ως  αποτέλεσμα σοβαρών απωλειών μεταξύ των Τούρκων μισθοφόρων και της πολιτοφυλακής του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, που υποστηρίζεται από τον Ερντογάν.


Την Τρίτη, ο βουλευτής Σεζγκίν αναφέρθηκε στον βομβαρδισμό της βάσης Αλ Ουατίγια, την οποίο η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως αεροπορική βάση, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα αντιπολίτευσης «Yeniçağ».


Είπε σχετικά, ότι: "Ο βομβαρδισμός αυτής της βάσης εμπόδισε την ανάπτυξη τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή και παρέλυσε την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Σύρτης και της αλ Τζούφρα».


Συνέχισε, λέγοντας:


«Η Συμμαχία της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, τίθεται μπροστά σε  μια σοβαρή απειλή», προσθέτοντας, «Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε τα μαχητικά που έπληξαν τη βάση, αν και η παρουσία των όπλων που χρησιμοποιούμε στη Λιβύη είναι σημαντική, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ».


Ακόμη δεν εντοπίσαμε τα μαχητικά που πραγματοποίησαν αυτές τις επιθέσεις, που ανήκουν; Σε ποια χώρα; Από που απογειώθηκαν αυτά τα αεροσκάφη;»


«Ποια είναι η ικανότητα της Τουρκίας και της κυβέρνησης αλ Βέφακ για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου της Λιβύης σε πραγματικό χρόνο;


Και σε ποιο βαθμό προκλήθηκαν ζημιές από τον βομβαρδισμό στα τουρκικά συστήματα άμυνας που υπήρχαν στη βάση;» 


Ο Αϊντιν  Σεζγκίν συνέχισε: «Υπάρχουν αναφορές που λένε ότι αυτός ο βομβαρδισμός σκότωσε περισσότερα από 50 άτομα, είναι αλήθεια; Το τουρκικό καθεστώς εξακολουθεί να μελετά το σχέδιο ανάπτυξης αεροσκαφών στη Λιβύη;». 


Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή των γεγονότων στη Λιβύη χρησιμοποίησαν την Τουρκία ως υπο-πράκτορα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι αυτό ακριβώς έγινε στη Συρία. 


Είπε: «Όταν εξετάζουμε την τρέχουσα διπλωματική κατάσταση, θα καταστεί σαφές ότι η Τουρκία έχει χάσει τη σχέση της μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας». 

--

Al Ain.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr