Ο πρόεδρος της Αιγύπτου και ο Έλληνας πρωθυπουργός είχαν τηλεφωνική συνομιλία


Αύγουστος 13, 2020. 22:03

Κάιρο.

Σήμερα ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της προεδρίας της Δημοκρατίας, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.


Το τηλεφώνημα ήταν για την ανταλλαγή συγχαρητηρίων με την ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, στο Κάιρο στις 6 Αυγούστου 2020, η οποία αντικατοπτρίζει  τη διάκριση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τη διάθεση ισχυρής πολιτικής βούλησης για την προώθηση θεμάτων διαφόρων επιπέδων.

Στη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ηγετών επιβεβαιώθηκε  ότι η υπογραφή της Συμφωνίας για τα Θαλάσσια Σύνορα μεταξύ των δύο χωρών είναι μια ιστορική εξέλιξη των διμερών σχέσεων και αντιπροσωπεύει ένα μοντέλο ενοποίησης των σωστών θεμελίων και κανόνων στις διακρατικές σχέσεις, συμβάλλοντας στην επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στην δυνατότητα Αιγύπτου και Ελλάδας να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους για τα συμφέροντα των δύο φιλικών λαών.

Στην τηλεφωνική συνομιλία, έγινε, επίσης, ανταλλαγή οραμάτων και απόψεων σχετικά με ορισμένα περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως  αυτά τα οποία εξελίσσονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου επιτεύχθηκε συναίνεση σχετικά με την ανάγκη εντατικοποίησης του συντονισμού στον τομέα αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη τη συνοχή των κοινών θέσεων και συμφερόντων μεταξύ των δύο χωρών.

Egypt Today

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr