Σκόπια: Συμφωνία Ζόραν Ζάεφ και Αλί Αχμέτι- Οι Αλβανοί αναλαμβάνουν έξι υπουργεία


Αύγουστος 18, 2020. 18:47

Σκόπια.

Ο αρχηγός του  αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»-  DUI, Αλί Αχμέτι και ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ,  ήρθαν σε τελική συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης, έπειτα από τις εκλογές του Ιουλίου, διαμορφώνοντας μια νέα κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία.


Ο Αλί Αχμέτι  κατάφερε να προωθήσει τους βουλευτές του σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις, έπειτα από τη συμφωνία με τον Ζάεφ.

Έτσι, εκτός από τον Πρόεδρο της Συνέλευσης, Αλβανοί βουλευτές θα βρίσκονται επικεφαλής στο Υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών, στο Υπουργείο Πολιτικών Συστημάτων και Διεθνών Σχέσεων, στο Υπουργείο Άμυνας, στο Υπουργείο Διοίκησης και Κοινωνίας της Πληροφορίας, στο Υπουργείο Οικολογίας και στο Υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Επίσης, το αλβανικό κόμμα Besa, το οποίο βρίσκεται σε συμμαχία με το SDSM, θα έχει υπουργικό ρόλο, ενώ η Συμμαχία του Ζιαντίν Σέλα έχει επίσης προετοιμάσει ένα ακραίο σενάριο, όπως το μποϊκοτάζ του Κοινοβουλίου. 

Ωστόσο, οι πολιτικές αποφάσεις αναμένεται να συζητηθούν σε συνεδριάσεις των κομμάτων, όπως επισημαίνει η ραδιοτηλεόραση της Αλβανίας.


 rtsh.al

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr