Τουρκία σε Αρμενία για τη Συνθήκη των Σεβρών: την πετάξαμε στα σκουπίδια!


φωτό από την Wikipedia

 

Αύγουστος 10, 2020. 23:31

Άγκυρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην ανακοίνωση της Αρμενίας για την 100ή επέτειο της Συμφωνίας των Σεβρών, με την οποία η Αρμενία αποκτούσε ανεξαρτησία και αποκτούσε παλαιά της εδάφη που σήμερα βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια.


«Η Αρμενία είναι το μόνο εμπόδιο για την ειρήνη», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προσθέτοντας ότι η Συνθήκη των Σεβρών εμπεριείχε σχέδια  εισβολής και καταστροφικά για την Τουρκία.

«Όσον αφορά τις δηλώσεις που έγιναν με την ευκαιρία της 100ής επετείου της Συνθήκης των Σεβρών από την Αρμενία κατά της Τουρκίας που υπογράφηκε στις 10 Αυγούστου του 1920 είναι ένα έγγραφο που εμπεριείχε σχέδια εισβολής και καταστροφής»

Σκίσαμε την συνθήκη των Σεβρών και την πετάξαμε στα σκουπίδια…

Το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε γραπτή δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις της Αρμενίας για την 100ή επέτειο της Συμφωνίας των Σεβρών.

«Η Συνθήκη των Σεβρών της 10ης Αυγούστου του 1920, η οποία στόχευε στον τερματισμό της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας μας, κατέστρεφε την πατρίδα μας  στο τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, είναι ένα έγγραφο στο οποίο παρουσιάστηκαν άδικα σχέδια εισβολής και καταστροφής. Η συνθήκη της Λωζάνης  ως Συνθήκη Ειρήνης, που ακολούθησε έσκισε τη συνθήκη των Σεβρών  και την πετάξαμε στα σκουπίδια της ιστορίας.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όσοι αντλούν εχθρότητα από την ιστορία ζητούν βοήθεια από αυτό το έγγραφο του περασμένου αιώνα. Το μάθημα που έδωσε το ευγενές τουρκικό έθνος σε όσους τόλμησαν να εισβάλλουν στην Ανατολία, προς τον ιμπεριαλισμό, διδάσκεται ως μάθημα στα βιβλία της ιστορίας. Αυτός ο ένδοξος αγώνας μας έδωσε παράδειγμα σε  άλλα καταπιεσμένα έθνη».

Το υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Αρμενία ότι έχει ύπουλες φιλοδοξίες έναντι της Τουρκίας και προέτρεψε το αρμενικό κράτος να εγκαταλείψει τις επιθετικές και εθνικιστικές του πολιτικές γιατί μπαίνουν εμπόδιο στη δημιουργία περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.


Haberler.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr