Αμερικανική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Ελλάδα, το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία και το Ισραήλ


Σεπτέμβριος 20, 2020. 21:09

 

Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή της Αμερικανικής Διεθνούς Εταιρείας Οικονομικών για την Ανάπτυξη (U.S. International Development Finance Corporation DFC), Άνταμ Μπέλερ [Adam Beller], θα επισκεφθεί την Ελλάδα, το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία και το Ισραήλ από τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου για να βελτιώσει την οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη, ανακοίνωσε η DFC στην Ουάσινγκτον.


Ο Μπέλερ συνοδεύεται από τον Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο, πρέσβη Ρίτσαρντ Γκρενέλ και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και ηγέτες του ιδιωτικού τομέα στις χώρες που θα επισκεφτεί, ανακοινώθηκε στην Ουάσιγκτον.

Το ταξίδι είναι «συνέχιση της ιστορικής συμφωνίας του Αβραάμ» του Ισραήλ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Μπαχρέιν και «συμφωνία για την οικονομική εξομάλυνση της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου», ανέφερε η δήλωση.

Το DFC, η Τράπεζα Ανάπτυξης των ΗΠΑ, «διευκολύνει τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα και προσφέρει χρηματοδότηση βάσει αρχών ως εναλλακτική λύση στα αυταρχικά καθεστώτα», εξηγεί το κείμενο.

Το DFC συνεργάζεται στενά με το USAID, το EXIM και άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς των ΗΠΑ «για την προώθηση της ανάπτυξης και τη συμβολή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ μέσω της χρηματοδότησής του».

Η αντιπροσωπεία θα «ενισχύσει στρατηγικές επενδύσεις στα Βαλκάνια και στο Ισραήλ που υποστηρίζουν την ποικιλομορφία των προμηθειών και θα ενισχύσουν την ενεργειακή ανεξαρτησία στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε το κείμενο.

«Το DFC θα θέσει τις βάσεις για το άνοιγμα γραφείου στο Βελιγράδι για τη διευκόλυνση της υλοποίησης έργων που θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η DFC και η EXIM υπέγραψαν πρόσφατα επιστολές ενδιαφέροντος (LOI) με τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο»,  για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση σημαντικών έργων που αναφέρονται στις συμφωνίες της 4ης Σεπτεμβρίου, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.

 

N1Info

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr