Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη θα προστατεύουν τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας


Σεπτέμβριος 26, 2020. 19:56

Έξι αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 εντάχθηκαν από σήμερα στην προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας.


Τα F-16 ήρθαν στη Βουλγαρία λόγω αμερικανο-βουλγαρικής άσκησης και θα παραμείνουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

«Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση αεροσκαφών από χώρες του ΝΑΤΟ που βοηθούν στην προστασία του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία, αλλά για πρώτη φορά αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της αγοράς από τη χώρα μας αμερικανικών αεροσκαφών», ανέφερε η BNR.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ, τα μαχητικά που παραγγέλθηκαν στην αμερικανική εταιρεία θα έρθουν στη Βουλγαρία το 2025-2026. Μέχρι τότε τα χρησιμοποιούνται τα παλιά ρωσικά MiG-29.

Πριν από λίγες ημέρες, ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η παρουσία αμερικανικών αεροσκαφών θα τραβήξει την προσοχή των Βούλγαρων πιλότων στην εκπαίδευση, ο αριθμός των οποίων, όπως είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος είναι πάρα πολύ χαμηλός εδώ και πολλά χρόνια.

Η κοινή προστασία του εναέριου χώρου είναι προς το συμφέρον της ασφάλειας των συμμάχων του ΝΑΤΟ και ενισχύει την ικανότητά τους να αλληλεπιδρούν σε κοινά καθήκοντα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr