Δυσφορία Γερμανού βουλευτή για την τουρκική σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο


Σεπτέμβριος 11, 2020. 23:01

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η απεικόνιση στην οθόνη των σημαιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας ενόχλησε τον Γερμανό βουλευτή Reinhard Bütikofer.


Χρησιμοποίησε μάλιστα σκανδαλώδεις εκφράσεις για την τουρκική σημαία λέγοντας χαρακτηριστικά «να μην την ξαναδείξετε, γιατί επισκιάζει την ευρωπαϊκή».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσω τηλεδιάσκεψης ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων,  Ράινχαρντ Μπουτικόφερ, εξέφρασε τη δυσφορία του για την τουρκική σημαία που ήταν μαζί με αυτήν την Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχολιάζοντας ότι η τουρκική επισκιάζει μερικά αστέρια της ευρωπαϊκής και ζήτησε να αφαιρεθεί.



Ο Τσαβούσογλου στην τηλεδιάσκεψη αναφέρθηκε σχετικά με τη στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το συμβάν καταδεικνύει το κλίμα που υπάρχει στο Ευρωκοινοβούλιο έναντι της Τουρκίας που επιμένει στην επίδειξη δύναμης στην ανατολική Μεσόγειο έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, χωρίς να υπολογίζει τη διεθνή νομιμότητα και τους διεθνείς κανόνες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr