Η Σερβία εξοργίστηκε από ανάρτηση της Ζαχάροβα για την επίσκεψη Βούτσιτς στην Ουάσινγκτον


Σεπτέμβριος 6, 2020. 22:35

Ο διευθυντής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια της σερβικής κυβέρνησης, Μάρκο Τζιούριτς απάντησε σε σχόλιο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, σχετικά με την επίσκεψη της σερβικής αντιπροσωπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η Ζαχάροβα δημοσίευσε στο Facebook μια φωτογραφία από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας, όπου ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς καθόταν απέναντι από τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως δημοσίευσε η Gazeta.ru.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τοποθέτησε κάτω από τη φωτογραφία αυτή ένα πλάνο από την ταινία «Basic Instinct» που «έδειχνε τα πόδια». Η Ζαχάροβα έκανε κριτική για τη θέση του προέδρου της Σερβίας στη φωτογραφία και τον παρότρυνε να καθίσει όπως στη δεύτερη φωτογραφία.

Ο Σέρβος αξιωματούχος τόνισε ότι ο Βούτσιτς «δεν είπε ούτε μία κακή λέξη εναντίον της Ρωσίας και σε αυτό το μέρος (στον Λευκό Οίκο)».


Ο αξιωματούχος τόνισε ότι ο Βούτσιτς "δεν είπε ούτε μια κακή λέξη εναντίον της Ρωσίας ακόμη και σε αυτό το μέρος".

«Φανταστείτε ότι αυτό ο πρόεδρος περίμενε μιάμιση ώρα για μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο και ποτέ δεν ζήτησε ξεχωριστή μεταχείριση. Δεν σας επιτρέπω να επιτίθεστε στην περήφανη Σερβία», έγραψε ο Τζούριτς. Πρόσθεσε ότι η Ζαχάροβα θα πρέπει να ντρέπεται για την ανάρτησή της.

Τι είπε ο Βούτσιτς



Ο πρόεδρος της Σερβίας, όταν πληροφορήθηκε για την ανάρτηση της Μαρίας Ζαχάροβα προέβη σε μια δήλωση, όπως σημειώνει δημοσίευμα της σερβικής «Politika», χαρακτηρίζοντας την ως αφελή και ότι μιλάει προσωπικά και όχι για εκείνους που την τοποθέτησαν στη θέση αυτή. ‘Ας το αντιμετωπίσουν εκεί, δεν θα της απαντήσω», είπε ο Βούτσιτς προσθέτοντας ότι καταλαβαίνει γιατί αντέδρασε έτσι, επειδή ήταν πολύ επιτυχημένη η επίσκεψη στην Ούασινγκτον, είπε ο Βούτσιτς.

 

Η Ζαχάροβα ζήτησε συγγνώμη - ο στόχος ήταν ο Τραμπ

 

Η Ζαχάροβα ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook.
Δηλώνει ότι το «μήνυμα» απευθύνεται στον Τραμπ και όχι στον Σέρβο πρόεδρο και ότι ήθελε να καταδικάσει τη στάση του Προέδρου Τραμπ απέναντι στους καλεσμένους του, καθώς και την αλαζονεία στη συμπεριφορά των Αμερικανών αξιωματούχων που δίνουν έτσι σημασία στον εαυτό τους.
"Ζητώ συγνώμη, αλλά η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε. Το μόνο που περιέχει είναι η απόρριψη της αλαζονικής στάσης του «εξαιρετικού». 

Τα κόλπα πρωτοκόλλου έχουν γίνει μια από τις τεχνικές που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν τακτικά για να δημιουργήσουν τεχνητά την ψευδαίσθηση της εξαιρετικότητάς τους. Και αυτό είναι απαράδεκτο ", έγραψε η Ζαχάροβα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr