Ρωσία: Ο Ερντογάν ρίχνει λάδι στη φωτιά


Σεπτέμβριος 28, 2020. 18:08

 «Η δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ήρθε η ώρα να τερματιστεί η αρμενική κατοχή στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν προσθέτει μόνο λάδι στην ήδη περίπλοκη κατάσταση», δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Τζέλενα Παντζίνα, σύμφωνα με το Sputnik.


Προσθέτοντας ότι τέτοιες δηλώσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να ενισχύσει την εικόνα του για κρατηθεί στην εξουσία, ωστόσο, δεν μπορεί παρά να συνειδητοποιήσει ότι ένας νέος πόλεμος μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν δεν είναι ευνοϊκός για κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Η ίδια επεσήμανε ότι για τη ροή των μεταναστών από τη Συρία, προκαλείται από την Τουρκία.

«Υπάρχει μια μικρή ροή μεταναστών από τη Συρία, για την εμφάνιση των οποίων ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό», είπε η βουλευτής.

Η Παντζίνα επεσήμανε ότι, αντί να προσπαθούν να σταματήσουν την αιματοχυσία, τέτοιες δηλώσεις " προσθέτουν μόνο λάδι στη φωτιά , ωθώντας τα μέρη να προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες».

Η ρωσική αντίδραση προήλθε από τις δηλώσεις του Ερντογάν που είπε ότι ήρθε η ώρα να «τερματιστεί η αρμενική κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν».

Κατηγόρησε επίσης την Ομάδα του ΟΑΣΕ του Μινσκ ότι είναι ανίκανη να επιλύσει το πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

 Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν χθες στο  Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Μπακού και το Ερεβάν κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι πυροδοτούν εχθροπραξίες.

Επίσης, τα δεδομένα των δύο πλευρών σχετικά με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών στις εχθρικές τάξεις διαφέρουν σημαντικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr