Η Αλ Κάιντα απειλεί το Charlie Hebdo για κινούμενα σχέδια που προσβάλουν τον Μωάμεθ


Σεπτέμβριος 12, 2020. 09:41

Η Αλ Κάιντα απείλησε το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Τσάρλι Χέμπντο με τη δημοσίευση κινουμένων σχεδίων που προσβάλουν τον προφήτη Μωάμεθ, καθώς διεξάγεται η δίκη εκείνων που κατηγορούνται για επίθεση στο εβδομαδιαίο περιοδικό το 2015, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 άτομα.


Η τρομοκρατική οργάνωση είπε ότι έστειλε το ίδιο μήνυμα στο Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, όπως είχε στείλει και στον προκάτοχό του, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της χώρας το έτος της επίθεσης στο περιοδικό το 2015.


Η Αλ Κάιντα αναφέρει ότι η Γαλλία υπό τον πρόεδρο Μακρόν έχει δώσει το «πράσινο φως» για να τυπωθούν ξανά τα κινούμενα σχέδια.

Το γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε κινούμενα σχέδια που προσβάλουν τον Προφήτη, κατά τη στιγμή της εκδίκασης της υπόθεσης 14 ατόμων που κατηγορούνται για την τρομοκρατική επίθεση τον Ιανουάριο του 2015 στα γραφεία του, όπου σκοτώθηκαν 12 από τους υπαλλήλους του, σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Egypt Today

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr