Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Τουρκία: Ξεκίνησε η εγγραφή οικογενειών Τουρκμένων για εγκατάσταση στο Καραμπάχ


Νοέμβριος 27, 2020. 21:58

 

Η Τουρκία προτρέπει δύο ομάδες τζιχαντιστών της Συρίας να μετακινηθούν οικογενειακά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πρόκειται για οικογένειες τουρκμενικής καταγωγής και τους στέλνει εκεί γιατί όπως ισχυρίζεται είναι περιοχές των προγόνων των Τούρκων, όπως αναφέρει η γαλλική Agora Vox.

Η πηγή σημειώνει ότι η Τουρκία σκοπεύει να εγκαταστήσει οικογένειες τζιχαντιστών, μισθοφόρων της, στα εδάφη από τα οποία εκδιώκονται οι Αρμένιοι.


Οι τουρκικές εκκαθαρίσεις - η Κύπρος


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Άγκυρα πραγματοποιεί δημογραφικές εκκαθαρίσεις από την  ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Ατατούρκ

Η πιο σύγχρονη εκδοχή αυτής της πρακτικής, όπως σημειώνεται,  είναι το 1974 όταν η Τουρκία άρχισε να αποικίζει το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Περίπου 200 χιλιάδες αυτόχθονες Κύπριοι εκδιώχθηκαν από εκεί. Σύμφωνα με την πηγή αντικαταστάθηκαν από Τούρκους αποικιοκράτες για την καθιέρωση της Κατοχής.


 Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η Τουρκία εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο στόχος είναι η κατοχή εδαφών από αποίκους. Σημειώνεται ότι, εάν είναι απαραίτητο, οι τζιχαντιστές θα αγωνιστούν για το νέα τους πατρίδα. Συγχρόνως, η Άγκυρα υπόσχεται ότι θα τους υποστηρίξει.


Το γαλλικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η Τουρκία ωθεί δύο τουρκμενικές ταξιαρχίες από τη Συρία, την ομάδα «Σουλτάν Μουράτ» και η ομάδα «Σουλεϊμάν Σάχ»  να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.  Επισημαίνεται ότι οι υποστηρικτές των ταξιαρχιών είναι φανατικοί του ισλάμ  και θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να διαδώσουν τις ιδέες τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr