Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Οι Αρμένιοι στο Καραμπάχ διαμαρτύρονται εναντίον της Ρωσίας


Νοέμβριος 30, 2020. 20:30

Στην αυτοανακηρυγμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, άρχισαν να εκδηλώνονται αντιρωσικά συναισθήματα και ανοιχτές κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας.

Αυτό δήλωσε η Μάριαμ Αβαγκιάν που είναι συντονίστρια για τους πρόσφυγες. Οι διαμαρτυρόμενοι λένε ότι η απώλεια εδάφους θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ύπαρξη της Δημοκρατίας στο Αρτσάχ και τώρα προσπαθεί να δικαιολογηθεί, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται ως πρόκληση.

«Η ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Αρτσάχ δεν αναγνωρίστηκε ούτε από τη Δημοκρατία της Αρμενίας. Αυτή είναι η εκτίμηση και η αιτιολόγηση από τον σημερινό Πρόεδρο της Ρωσίας για τη μεγάλη καταστροφή που συνέβη μετά τις 27 Σεπτεμβρίου 2020. Ναι, ακόμη και η Δημοκρατία της Αρμενίας, η οποία κηρύχθηκε ως εγγυητής της ασφάλειας του Αρτσάχ, δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Αρτσάχ. Ωστόσο, όπως μαρτυρούν τα γεγονότα των τελευταίων ετών, οι αρμενικές αρχές βρίσκονταν υπό συνεχή εξωτερικό έλεγχο: δεν έλαβαν  τα απαραίτητα ζωτικά μέτρα, αλλά, καθοδηγούνται από αυτά που τους υπαγορεύονται από έξω », δήλωσε η Μάριαμ Αβαγκιάν, υπονοώντας ότι, λόγω της Ρωσίας, η Αρμενική πλευρά δεν αναγνώρισε επίσης η ύπαρξη της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η δήλωση της Αβαγκιάν έγινε για δυσφήμιση της Ρωσίας, αλλά οι δηλώσεις δεν είναι μόνο για τους πολίτες του Αρτσάχ αλλά και τους πολίτες της Αρμενίας.

«Τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τη Ρωσία για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, αν και χάρη της Ρωσίας ο πόλεμος στην περιοχή ολοκληρώθηκε το συντομότερο δυνατόν και με σχετικά μικρές απώλειες», σημειώνει ο ειδικός.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr