Δέκα σημαντικές οικονομικές συμφωνίες υπογράφηκαν από Τουρκία και Κατάρ


Νοέμβριος 26, 2020. 17:56

Άγκυρα.

Δέκα σημαντικές συμφωνίες υπογράφηκαν από την Τουρκία και το Κατάρ σε ειδική τελετή το προεδρικό μέγαρο. Πρόκειται για οικονομικές συμφωνίες που θα ενισχύσουν την οικονομία της Τουρκίας οι οποίες υπογράφηκαν με την παρουσία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Εμίρη του Κατάρ Σεΐχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Σάνι.

Οι συμφωνίες της Υψηλής Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας- Κατάρ αναφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων του Κατάρ σε τομείς της τουρκικής οικονομίας.


Όπως σημειώνει η Haber 7, «η Επιτροπή Κοινής Στρατηγικής μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης της αρμονίας και της συμφιλίωσης μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ ιδρύθηκε το 2014 και έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα πέντε συναντήσεις στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής. Μέχρι στιγμής, 52 συμφωνίες και 5 κοινές δηλώσεις έχουν υπογραφεί σε αυτές τις συναντήσεις».

Σημειώνεται ότι ο όγκος συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 6% το 2020, φθάνοντας τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδύσεις του Κατάρ στην Τουρκία ανέρχονται στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Κατάρ παρουσιάσει δραστηριότητα σε πολλές περιοχές της Τουρκίας από 553 εταιρείες, η αξία των ολοκληρωμένων έργων στις κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας ανέρχεται σε 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην Τουρκία καταδεικνύονται οι 179 εταιρικές δραστηριότητες του Κατάρ.

Στον τομέα του τουρισμού, ο αριθμός των  πολιτών του Κατάρ που επισκέφτηκαν την Τουρκία το 2016 ήταν 30 χιλιάδες, το 2019 ο αριθμός αυτός ανήλθε στις 110 χιλιάδες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr