Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία στην Τρίπολη μετά από 6 χρόνια- ταυτόχρονα με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας


Δεκέμβριος 27, 2020. 18:09

 Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία συναντήθηκε με αξιωματούχους της Λιβύης, την Κυριακή, στο πλαίσιο επίσκεψης στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, η πρώτη του είδους της σε έξι χρόνια.

Η επίσκεψη συμπίπτει με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην Τρίπολη και την προειδοποίησή του, σε ομιλία του προς τις τουρκικές δυνάμεις,  προς τον διοικητή των ανατολικών λιβυκών δυνάμεων, Χαλίφα Χαφτάρ και τους υποστηρικτές του, για τις συνέπειες οποιασδήποτε απόπειρας στόχευσης των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, αφού ο Χαφτάρ κάλεσε τις δυνάμεις του να «σηκώσουν ξανά όπλα για να εκδιώξουν τον Τούρκο κατακτητή».

«Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία υποσχέθηκε στη Λιβυκή πλευρά να ανοίξει εκ νέου την Πρεσβεία της Αιγύπτου στην Τρίπολη το συντομότερο δυνατό»,  όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ ελ-Γκεμπλάουι.

Πρόσθεσε ότι «συμφωνήθηκε να βρεθούν επείγουσες λύσεις για την επανάληψη των πτήσεων από την Τρίπολη προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, Κάιρο».

Ο Αλ-Γκεμπλάουι εξήγησε ότι η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία ξεκίνησε τις συναντήσεις της κατά την επίσκεψή της στην Τρίπολη συναντώντας με τον υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ Αλ Ταχέρ Σιαλά, παρουσία των διευθυντών των αραβικών υπηρεσιών και διεθνούς συνεργασίας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης επεσήμανε ότι «όλοι οι τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών έχουν αναθεωρηθεί και έχει συμφωνηθεί να αναπτυχθούν σε ευρύτερους ορίζοντες και να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια για την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών για την επικοινωνία των δύο αδελφικών λαών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην αιγυπτιακή αντιπροσωπεία συμμετείχαν αξιωματούχοι ασφαλείας και διπλωμάτες, αναφέρουν αραβικές πηγές.

 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr