Η Τουρκία ανέφερε ότι σκότωσε 15 Κούρδους μαχητές στη βορειοανατολική Συρία


«Η Τουρκία αναφέρει ότι σκότωσε 15 Κούρδους μαχητές που ετοιμάζονταν για επίθεση στη βορειοανατολική Συρία»

Δεκέμβριος 27, 2020. 18:52

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις της σκότωσαν 15 μαχητές από τις Συριακές Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), οι οποίες ανέφεραν ότι σχεδίαζαν επίθεση σε μια περιοχή στη βορειοανατολική Συρία που ελέγχεται από την Τουρκία και τις συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Σε μια επιχείρηση στρατιωτικής εισβολής που ξεκίνησε πέρυσι και ονομάστηκε «Πηγή Ειρήνης», η Τουρκία κατόρθωσε να αποσπάσει μια συνοριακή περιοχή που εκτείνεται 120 χιλιόμετρα στη βορειοανατολική Συρία από τον έλεγχο των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας, των οποίων η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση συνδεδεμένη με τους μαχητές του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έγραψε στο Twitter, «Το ηρωικό προσωπικό μας ειδικών δυνάμεων έδωσε ένα άλλο οδυνηρό πλήγμα στην τρομοκρατική οργάνωση YPG / PKK.

15 τρομοκράτες από την οργάνωση προσπάθησαν να διεισδύσουν στην περιοχή της «Πηγή Ειρήνης του 2018» από το νότο για να πραγματοποιήσουν μια επίθεση, οι ειδικές δυνάμεις μας επενέβησαν και τους εξουδετέρωσαν, όπως σημειώνει το δημοσίευμα στην αραβική.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr